lørdag 16. februar 2013

TEST: HTC EVO 3D

Telefonen har en bryter på siden som kan stille inn 2D og 3D i kameramodus.HTC EVO 3D
HTC EVO 3D er en av de råeste mobilene som finnes. HTCs tidligere toppmodell har to kameraer på baksiden, og de kan ta bilder og videoer i 3D. Skjermen på telefonen er stereoskopisk, det vil si at skjermen kan vise to forskjellige bilder til hvert øye, så du kan få en 3D-effekt uten å måtte ha på deg 3D-briller, med mindre du har synsproblemer som gjør at du ikke legger merke til det.

Svært god opplevelse
Ser du bort fra 3D-effekten, så gir EVO 3D deg en skikkelig god mobilopplevelse likevel. Med sine 170 gram trenger du ikke å lure på hvilken lomme du puttet den i. I forhold til andre 4,3'' skjermer, som f.eks. Galaxy S II, kan telefonen føles tung, men allikevel, det finnes tyngre telefoner.

Designet på telefonen er det ikke noe særlig å peke på. Dekselet er av plast, med små riller på skrå på baksiden som gjør at det føles mykt i hånden, og det er ikke noen synlige fingermerker som kommer opp eller ubehagelige knirkelyder på vår mobil. Kameraene ligger under et glassfelt, omringet av et smalt metallfelt. Kameraene gjør telefonen litt tykkere, men det stikker ikke så mye ut at det blir et problem. Høyttalerne ligger inni metallfeltet ved kameraet.

Fronten til telefonen preges av skjermen (Super LCD), med en lang og smal høyttalerplass og et lite webkamera til høyre. Nederst har telefonen fire trykkfelter - "Hjem", "Meny", "Tilbake" og "Søk". Ladeinngangen sitter på siden (microUSB) og hodetelefonutgangen på toppen. Du kan legge til minnekort (microSD) uten å måtte fjerne batteriet.

Følsom skjerm
De trykkfølsomme feltene kan være svært følsomme, og det har hendt at vi i begynnelsen har kommet borti dem uten at det var meningen. Skjermen kan også være svært sensitiv, og skal vi bla mellom startskjermene må man helst stryke rolig med fingeren. Tar man litt mer i, kan man få en karusell, og det blir tilfeldig hvor du lander. Det viser jo telefonens grafikkegenskaper, men er lite hensiktsmessig.
Skjermen er 4,3 tommer, og har oppløsning på 540x960 (noe som tilsvarer qHD, altså en 1/4 av Full HD) og har samme oppløsning som HTC Sensation. Brilleløs 3D forutsetter at du holder telefonen i riktig avstand og vinkel, så dette fungerer ikke sammen med andre. Ute i sola kan det være vanskelig å få øynene til å se 3D-effekten, så da ser det mer ut som du ser dobbelt, men i skyggen kommer 3D-effekten tilbake.

HTC satser på LCD-skjermer, og ikke AMOLED som andre konkurrenter har gjort med suksess. AMOLED har den egenskapen at skjermen har bittesmå lamper som lyser opp i forskjellige farger etter behov, mens mørke punkter er helt svarte, mens LCD består av krystaller som reflekterer lys etter behov. Men LCD-teknologi har i den siste tiden blitt langt bedre enn den var før, og med mindre du er i mørke omgivelser eller kan sammenligne med andre telefoner, er det ikke så lett å merke forskjell.

Brukervennlig
Når du har lest at skjermen er overfølsom, tastene lett å komme nær, og at 3D forsvinner i sollys, så synes vi at totalinntrykket gjør HTC EVO 3D til en brukervennlig telefon. Menyene er enkle å finne frem i, og du kan tilpasse menyer og startskjermer.

Vil du vite mer om telefonen og dens tekniske egenskaper, klikk her (Kommer snart)

Kilder:
http://www.amobil.no/artikler/htc_evo_3d/101130 (bilde), http://www.gsmarena.com/htc_evo_3d-3901.php (specs)

Spesifikasjoner

Utforming: Berøringsskjerm
Fukt- og støtsikker: Nei
Høyde: 12,61 cm
Bredde: 6,54 cm
Tykkelse: 1,21 cm
Vekt: 170 gram
Radio: Ja
Bluetooth: Ja
EDGE: Ja
3G: Ja
Super-3G: Ja
Wi-Fi: Ja
GPS: Ja
Pris: Ikke tilgjengelig

Fordeler og ulemper

3D-funksjoner
Høyoppløst skjerm
Velbygget
Flash-støtte
Mange funksjoner i nye Sense
Rask og god på mobilt nett


Ingen HDMI uten separat tilbehør
Høy pris
Svakt kamera
Litt overfølsomme bevegelsessensorer
Middelmådig batteri
Begrenset lagringsplass