torsdag 5. september 2013

Sony Xperia V langtids test

Jeg har nå hatt denne telefonen i litt over et halvt år. Jeg er vel det man kan regne for å være en ekstrem bruker. Tar en hel masse bilder og installerer masse apper. Jeg har måttet reinsaltere telefonen på nytt igjen. Dette for å få telefonen til å virke bedre, ikke det at det ikke virket, men jeg irriterte meg over at telefonen hang litt. Dette ordnet seg.

Batterikapasiteten skulle jeg ønske var noe bedre. Lyden fra høyttalerne kan på ingen måte måle seg med telefoner som HTC One. Det er noe kjedelig for mitt vedkommende i og med at jeg liker å høre på musikk/radio uten å ha øretelefoner i.

Jeg har brukt en del tid på å finne apper som passer mitt mitt bruk.Det som er litt kjedelig for mitt vedkommende er at jeg må begrense meg for at dette ikke skal gå utover ytelsen. Når det er sagt så har jeg krevende spill som Sims free for android og en rekke andre ganske krevende applikasjoner installert som gjør at det henger litt i menyene.

Kameradelen av telefonen har jeg funnet mer utav, men jeg synes ikke optikken er på et nivå som jeg utfra mitt bruk kan være fornøyd med.

Jeg vil si at for den normale bruker er dette fremdeles en helt grei telefon, men for meg som da kan regnes for litt over normalt interessert så har jeg vokst fra den.

Den har et oversiktlig og funksjonelt "skall" menysystem. Noen småfeil her og der som ikke er ødeleggende men kan være litt irriterende.

Til slutt vil jeg jo si at i mobilverden skjer det noe hele tiden og etter denne telefonen ble laget har det så klart skjedd en del. Men for noen som ikke vil bruke 5-6000 kroner på det siste av det siste så er dette fremdeles et godt valg. Denne koster fra 2700 kr i dag.

Jeg vil anbefale å kjøpe med en lade stasjon for å slippe å slite på inngangen til telefonen.
 Dette for å holde telefonen vanntett.

http://www.sonymobile.com/no/products/phones/xperia-v/


søndag 1. september 2013

Ring og tekst innenlands og utenlands gratis!


Cover art

Ukens app kommer fra en kategori der det allerede er mange etablerte apper. Skype, Kik og Viber er bare noen av dem. I det siste har vi sett på en slik app - med en unik vri. Med denne appen kan du ringe og tekste gratis til både innland og utland. Og det er helt sant.

Text Me! har alle funksjonene en vanlig messaging-app har i dag, men du kan også ringe til 40 land og rekker de fleste mobiler og fasttelefoner innenlands og utenlands, og til og med tekste til mobiler i over 100 land. Gratis!

For iPhoneAndroid og Windows Phone


Men hvordan virker det, spør du?

Hvert enkelt land har forskjellig priser på både på tekster og ringeminutter. Dette betales med "credits" (norsk: kreditter) - og disse får du bare gratis av å se på reklame. For hver reklameinnslag du ser, tjener du en "credit". Dermed er du nødt til å tjene en god del "credits" hvis du vil ha en lang samtale med noen. Det er også bare mulig å se ett visst antall reklameinnslag hver dag - omtrent 10-12 reklameinnslag på noen få sekunder. Vi synes likevel det er bra med litt tidsfordriv...

"Earn Credits Watching Videos"

Det er ulike priser for hvert land. Det er f.eks. billigere å ringe til mobil til Frankrike (3 kreditter/min) i forhold til å ringe innenlands (Norge: 4 kreditter/min), mens det kan være lik pris på å ringe til fasttelefoner og tekste (fasttelefoner: 1 kreditt/min, tekst: 5 kreditter/mld). I appen kan du sjekke prisen på numrene du vil ringe til.

Det er imidlertid en stor hake...

Når du ringer eller tekster, bruker appen en av telefonnumrene deres - ikke ditt. Det betyr at når du ringer noen, får de se et amerikansk nummer på displayet - du blir helt anonymisert. For deg kan det kanskje være en god ting, men vi vil helst at folk skal vite at det er oss, og ikke en tilfeldig fyr fra Amerika som sitter på den andre siden av røret. Bortsett fra dette er appen totalt sett verdt å anbefale!

Sånn ser det ut hos mottakeren... (appen bruker ikke samme nummeret hele tiden!)

Hvis det er noen som har Text Me!-appen innstallert, og det er både helt gratis å ringe og tekste dem, og du slipper å være anonym. Her er det også videofunksjon, hvis telefonen din har frontkamera.

Hver uke skriver vi om en nyttig eller kreativ app. Har du forslag? Send innspill til oss på mountaindroids@gmail.com eller legg igjen en kommentar!